Back icon

Eigengeluk.

Ben jij klaar om het stuur terug te pakken van jouw leven? In plaats van op de achterbank te zitten?

Wil je af van dat onrustige gevoel van steeds maar twijfelen en uitstellen?

Ben jij nu echt klaar om voor jezelf te kiezen? Om de beste versie van jezelf te zijn voor jezelf en voor de mensen om je heen?

Geloof jij dat je jouw eigen geluk zelf kunt creëren? Wil je meer inzicht in jouw leven? In jouw patronen? En hoe je dingen achter je kunt laten zodat je voluit kunt leven?

Ben je er klaar mee om te voldoen aan de verwachtingen van anderen? Heb je zin om nu echt te gaan voor jouw eigen geluk?

Dan is Eigengeluk écht iets voor jou!

Dit traject is op jouw lijf geschreven als je:

 • ✔️ Voelt dat het ook anders kan, maar het idee hebt dat iets je tegenhoudt
 • ✔️ Het gevoel hebt geleefd te worden en nu je eigen keuzes wilt maken
 • ✔️ Last hebt van onzekerheden en weinig zelfvertrouwen
 • ✔️ Te veel bezig bent met wat anderen van je vinden
 • ✔️ Malende gedachten hebt die je maar niet los kunt laten (of die jou niet loslaten – komen we in het programma op terug 😉)
 • ✔️ Vaak het gevoel hebt dat het niet goed genoeg is of erger nog: dat jij niet goed genoeg bent
 • ✔️ Meer naar de verwachtingen van anderen leeft dan naar die van jezelf
 • ✔️ Aardig gevonden wilt worden en het idee hebt dat deze pleaser in jou je tegenhoudt om te doen wat je echt wilt
 • ✔️ Vaak gedachten hebt als: ‘ik kan dit niet’, ‘dit is niet voor mij weggelegd’
 • Misschien herken je dit ook wel? Je hebt in principe een goed leven, maar je voelt dat er meer in zit. Je weet dat je gelukkiger kunt zijn dan je nu bent. Je hebt het gevoel dat je jezelf in de weg zit.

Van onzeker naar vol vertrouwen in het leven staan

Bijna alles kun je tegenwoordig googelen, maar ontdekken wie je bent en wat belangrijk voor jou is - haal je niet van internet of uit een boek. Dat is een innerlijk reis die je zult moeten maken.

Zo weet ik nu dat ik mijn eigen gedachten en overtuigingen kan shiften en dus mijn eigen geluk kan creëren. Snap ik dat ik zelf meesteres ben van mijn emoties. Ik ben steeds meer mijn eigen waarheid gaan leven en uitspreken naar anderen. Zo ben ik erachter gekomen dat ik met mijn gedachten, woorden en daden de creator ben van mijn leven.

Van constant naar anderen kijken hoe zij het doen, naar mijn eigen leven leven. Van veel prikkels van buitenaf, naar alles uit mezelf kunnen halen. Daar ben ik niet mee geboren, maar daar heb ik allerlei tools voor ingezet die ik samen heb gebracht tot de Eigengeluk methode. Die leer ik je heel graag!

Weten wie jij bent & dat leven
Weten wat je wilt & dat doen
Weten waar je heen wilt & gaan

Wil je ook graag...

 • af van die negatieve, malende irritante gedachten?
 • niet meer het slachtoffer zijn van je leven, maar de creator?
 • met meer zelfvertrouwen in je leven staan?
 • shit uit je rugzak gooien zodat je leuker & lichter kunt leven?
 • al die dingen achter je laten die je niet meer dienen?
 • je verleden laten waar die hoort en je toekomst zelf in de hand hebben?
 • helemaal in je kracht komen staan?
 • Jouw eigen leven leiden en je niet meer tegen laten houden door de mening van anderen?
Steffie van den Dries

Deze mensen gingen jou voor

Ervaringen.

Jeanet
Jeanet

Door Eigengeluk heb ik een nieuwe sprong kunnen maken in mijn persoonlijke ontwikkeling. Door de intenties die ik tot op de dag van vandaag nog steeds iedere dag met mijn buddy deel, bepaal ik hoe ik mijn dag wil beleven. Niet “Ik ga vandaag…” , maar “Ik ben vandaag ….”. Niet wàt je wilt, maar wìe je wilt zijn.

Door Eigengeluk is mijn leven op enkele vlakken veranderd. Van… vaak moe, dingen perfect willen doen en willen controleren, doordenderen en woorden inslikken om conflicten te vermijden. Naar… daadkrachtiger, meer ruimte voor mezelf, goed voor mezelf zorgen en meer energie.
Daarnaast heb ik keuzes gemaakt die ik zonder Eigengeluk niet had gedurfd, zoals het schrijven van een column in de dorpskrant over gezonde voeding. Dit was best een drempel voor mij. In mijn directe omgeving wordt namelijk best lacherig gedaan over gezonde voeding. In een van de groepscoachingsessies zijn we hier dieper op ingegaan. Ik kwam erachter dat ik me liet tegenhouden door het oordeel van anderen. Het Eigengeluk programma leerde mij omgaan met dergelijke oordelen en mijn eigen koers te volgen.

In september start ik de opleiding tot NLP paardencoach. Voor Eigengeluk zag ik vaak beren op de weg. “Het komt nu niet uit” dacht ik. “Later als de kinderen beide naar school gaan dan …”. Ook de NLP paardencoaching wilde ik op de lange baan schuiven. Maar in Eigengeluk heb ik geleerd: Ik leef nu en als ik er blij en gelukkig van word, dan moet ik het nu gaan doen! Er moesten hiervoor wel wat beperkende overtuigingen en oordelen over mezelf worden aangepakt. Waarom zou ik een zweverige MBO+ opleiding gaan doen als HBO+ of universitair voor mij ook tot de mogelijkheden behoort?! Of gaat het erom dat je iets doet wat je écht leuk vindt, dat écht bij je past en kun je dan misschien pas écht blij worden met datgene wat je doet? En is het opleidingsniveau dan niet gewoon ondergeschikt aan pure blijheid en puur geluk in je leven? Hoort dat misschien ook niet bij zorgen voor en luisteren naar jezelf? Oude overtuigingen maar ook de mildheid voor en de bewondering naar mezelf hebben we aangepakt in Eigengeluk.

Een van de allermooiste dingen die ik uit Eigengeluk heb gehaald is meer energie: In 2014 heb ik een CVA gehad. Hierdoor ben ik nog vaak snel vermoeid. Ik maak nu bewustere keuzes en ben minder perfectionistisch. Vrijdag ging ik bijvoorbeeld een dagje naar Texel en dan verwacht ik niet van mezelf dat ik op zaterdag nog van alles ga doen. Ook van mijn omgeving verwacht ik nu minder ondanks dat ik ze wel vraag me een handje te helpen. Ik pak nu meer mijn momenten en geniet daar bewust van. Dit doe ik door de afweging te maken: Waar word ik nu blijer van? Het huis opruimen of even picknicken met de kinderen? Doordat ik bewust keuzes maak voor dingen die ik leuk vind en waar ik energie van krijg, heb ik nu regelmatig nog energie aan het eind van de middag. Ik ben minder aan het overleven en heb nog puf voor het liedjes zingen en verhaaltjes lezen wanneer de kinderen naar bed gaan. Ik verloor te veel energie aan dingen die ik mezelf allemaal oplegde of door anderen liet opleggen.

Wat ik ook heb geleerd is: meer opkomen voor mijn eigen tijd. Mijn partner werkt onregelmatig en daardoor kon ik ’s avonds nooit iets plannen. We hebben nu de afspraak dat ik op woensdagavond sport en dat hij zorgt dat hij dan of thuis is of iemand heeft geregeld die kan oppassen. Eerst leek het onmogelijk, maar als je iets echt wilt, lukt het wel heb ik gemerkt. Ik voelde me eerst wel wat bezwaard. Maar nu denk ik: ik ben het waard om een sportavond voor mezelf te hebben en door goed voor mezelf te zorgen ben ik ook een leukere moeder.

Ruimte voor jezelf nemen om vervolgens beter te functioneren, is ook iets wat ik doe sinds Eigengeluk. Eerst ging ik door met werken en werd het gaandeweg de dag ‘mistig’ in mijn hoofd. Nu neem ik de tijd, ook als het lijkt dat het niet kan. De kinderen gaan dan even voor de tv zodat ik een meditatie kan doen of even kan slapen. De mist klaar dan aanzienlijk op. Eerder ging ik maar door en had ik urenlang last van die mist in mijn hoofd. En nu doe ik misschien iets wat niet helemaal goed voelt voor de kids (tv kijken), maar ben ik de uren daarna wel een leukere moeder.

Eigengeluk is een aanrader, voor iedereen, niet alleen als je onzeker bent, een minderwaardigheidscomplex hebt of heftige dingen hebt meegemaakt. Het is ook helpend als je bijvoorbeeld weer eens goed naar jezelf wilt kijken. Waar sta ik nu en waar zou ik willen staan? We moesten aan het eind van de trainingsreeks bijvoorbeeld een grafrede schrijven, dat klinkt heel zwaar, maar het was zo mooi. Hoe wil ik hebben geleefd, wie wil ik zijn voor de mensen om mij heen en hoe wil ik herinnerd worden?

De cursus zit gedegen in elkaar. Eerst kijk je naar jezelf om kracht in jezelf te vinden. Daarna ga je onderzoeken hoe je staat t.o.v. een ander. En vervolgens kijk je wat je in de wereld wilt zetten. De werkboeken zijn ondersteunend aan de verschillende thema’s. Ik vond het fijn om te schrijven en de oefeningen toe te passen in mijn dagelijks leven. Daardoor kostte het me niet veel tijd. Ik was 2 tot 3 uurtjes per week bezig met de les, het lesmateriaal en het uitwerken van de oefeningen. In mijn hoofd ging het leerproces de gehele week door 😊.

Kortom ik ben blij met Eigengeluk en zou het iedereen aanraden. Zeker als je van een beetje positieve energie en enthousiasme houdt!

Marloes
Marloes 34 jaar

Ik ben nog nooit met zoveel zin en motivatie aan een cursus begonnen als aan Eigengeluk. Het enthousiasme en de overtuiging van Steffie dat deze cursus mijn leven zou gaan veranderen maakte mij erg nieuwsgierig. Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

Het heeft me zoveel mooie inzichten gegeven. Ik voel meer liefde en ervaar meer rust. Ik merk dat ik vaker ‘JA’ zeg tegen mezelf, beter voor mezelf ben gaan zorgen en creatiever ben geworden. Er is iets in gang gezet, ik ben heel benieuwd wat zich de komende tijd allemaal gaat manifesteren. Meedoen aan Eigengeluk was echt een cadeautje aan mezelf. Heel bijzonder hoe betrokken en puur Steffie is. Ze heeft de hele weg naast me gelopen, zo voelde het. Ook het delen en de openheid in de Facebookgroep met de andere vrouwen vond ik heel waardevol net als de mooie Live-dag.

Zo super dankbaar voor alle (zelf)liefde en geluk die ik heb gevoeld en nog voel. Ik ben weer een stukje dichter bij mezelf gekomen en mijn leven is zeker op een positieve manier veranderd!

Renske
Renske 41 jaar

Echt een aanrader! Nooit gedacht dat een online training mij in tien weken zoveel inzicht kon geven en bij kon dragen aan mijn ‘Eigengeluk!’. Dankzij de cursus ben ik meer bewust van mijn patronen, gedachtes en de rollen die ik (onbewust) aanneem: van the pleaser tot aan the pusher. En het besef dat ik deze rollen bewuster in kan zetten zodat ze mij versterken. Veel onderwerpen en informatie was mij niet nieuw, maar er is een verschil tussen weten en doen: door de wekelijkse opdrachten in praktijk te brengen, werd ik veel bewuster van ingesleten patronen. Door bewuster te zijn van mijn gedachtes, gevoelens en handelen- en daarin bewust (anders) te kiezen, kom ik dichterbij mijn Eigen Geluk. Zelfs met kleine stappen kon ik al een groot verschil ervaren in mijn dagelijks leven. Ook fijn dat deze online training veel meer is dan alleen opdrachten doen achter je computer. Steffie is een topcoach en staat altijd voor je klaar voor vragen, en door de contactmomenten met de groep kan je onderling veel delen met andere cursisten. Je voelt dat Steffie deze training met veel liefde en aandacht heeft samengesteld, en al haar pareltjes heeft gebundeld om mensen -en daarmee de wereld -een stukje mooier te maken.

Lucia
Lucia 26 jaar

Eigengeluk is een prachtige cursus voor iedereen die behoefte heeft aan meer verbinding met zichzelf en meer innerlijke rust en tools om de hobbels van het leven beter aan te kunnen. Het is echt een caeautje voor jezelf en ik gun iedereen de inzichten die Steffie je helpt ontdekken. De persoonlijke aandacht en de manier waarop Steffie deze cursus heeft opgezet maken dat je je echt gezien, gehoord en begrepen voelt. Steffie creëert zo’n veilige sfeer, dat de drempel heel laag ligt om je kwetsbaar op te kunnen stellen en daarmee nog verder komt op jouw pad naar persoonlijk leiderschap.

100% aanrader.

Musette
Musette

Medio april 2021 begon ik aan het Eigengeluk programma van Steffie, omdat ik o.a. dichter bij mezelf wilde blijven en me minder wilde laten leiden door de mening van anderen. Met een aantal vrouwen ben ik een avontuur aangegaan dat me zoveel inzichten over mezelf heeft gegeven. Steffie heeft me 10 weken lang meegenomen in haar mooie en leerzame lessen waardoor ik stapje voor stapje een betere versie van mezelf ben geworden.

Zo heb ik onder andere geleerd dat je de patronen vanuit je jeugd nog steeds toepast in je volwassen leven en hoe je die patronen kunt loslaten, dat je pas in verbinding met anderen kan staan, als je in verbinding met jezelf staat en hoe je negatieve gedachten kan ombuigen.

Ik heb weer de regie over mijn eigen leven en ik weet nu patronen te herkennen en hoe ik deze kan loslaten. Ik heb meer zelfvertrouwen en ik weet weer hoe ik met mezelf in verbinding sta.

Het programma Eigengeluk van Steffie is een prachtig cadeau voor jezelf. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Aan het eind van cursus heb je dit bereikt

Resultaten.

 • Heb je de regie terug over jouw leven en eigen geluk
 • Heb je meer energie om dingen te doen waar jij blij van wordt!
 • Is de kwaliteit van je leven verhoogt
 • Heb je perfectionisme en pleaser-gedrag losgelaten
 • Sta jij zelf op 1, zonder schuldgevoel
 • Ervaar je meer rust en zelfliefde
 • Geniet je meer van het leven
 • Kun je beter met tegenslagen omgaan
 • Kun je negatieve overtuigingen aanpakken
 • Ben je van ‘niet goed genoeg’ naar ‘ik ben het waard’ gegaan
 • Kun je vol vertrouwen keuzes maken
 • Ervaar je meer verbinding met jezelf en de mensen om je heen
 • Weet je wat jouw levensmissie is
WAKE UP! Het is jouw leven en daarvan is het de bedoeling dat jij gelukkig bent!

Programma.

In dit programma ga je leren dat jij de creator bent van jouw leven. Door jezelf beter te leren kennen, ga je keuzes maken die echt bij jou passen, waardoor je het leven creëert dat bij jou past. Ik leer je de Eigengeluk-methode waarin ik de parels combineer die ik de afgelopen 10 jaar in mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsreis heb ik geleerd. Je leert hoe jij jouw beste versie kunt zijn voor jezelf, de ander en de wereld.

Het 10 weekse programma bestaat uit drie modules. Iedere week starten we met een nieuwe les.

Module: Jij

 • Aandacht - leven in het hier & nu
 • Authenticiteit - leef trouw aan jezelf
 • De waarheid - de oplossing voor jouw problemen
 • Ontdekken - wie ben jij werkelijk?

Module: JIJ & DE ANDER

 • Integriteit - leef jij de mooiste versie van jezelf?
 • Oordelen - over wie en hoe ga je daar mee om?
 • (On)bewust - welke rollen leef jij?
 • Verantwoordelijkheid nemen = leiderschap

Module: Jij & DE WERELD

 • Uitzoomen en inzoomen - wat betekent jouw leven?
 • Levensmissie - ontdek wat jij wilt
Kim
Kim 28 jaar

Steffie’s programma omvat alle handvatten om erachter te komen hoe je je mooiste leven kunt leven. Steffie straalt zoveel positiviteit uit en is erg betrokken bij haar klanten. Dit was voor mij heel motiverend! Ik heb veel geleerd van haar programma ‘ Eigen Geluk’. Ondanks dat het grotendeels een online programma is, voelde ik geen afstand en kon ik altijd met vragen bij Steffie terecht.

Kim
Kim 40 jaar

Steffie’s cursus ‘Eigengeluk’ is een cadeau aan jezelf. Ze leert je om je meer bewust te worden van wie je bent maar vooral van wie je wil zijn en wat je wil geven aan de wereld en de mensen om je heen. Ik ben tot mooie, nieuwe inzichten gekomen die mij helpen keuzes te maken en te staan voor wie ik ben en wat ik vind. Dank je wel voor je fijne begeleiding Stef!

Marleine
Marleine 24 jaar

Sinds ik met Eigengeluk ben begonnnen, zeggen mijn ouders dat ik steeds meer “mezelf” word. Een heel groot compliment en allemaal dankzij Eigengeluk. Ik ben Steffie eeuwig dankbaar!

Carin
Carin 57 jaar

Over de hele cursus ben ik veel bewuster geworden in het dagelijks leven. Ik voel echt dat ik de regie over mijn eigen leven heb. Ik vond de cursus heel leuk. Heel fijn om mezelf beter te leren kennen. Ik ben heel blij met het inzicht dat ik mijn eigen verhaal even kan parkeren en helemaal met volle aandacht naar iemand kan luisteren. Ik voel daardoor veel meer de verbinding met de ander. Ik probeer zelfhulpboeken te lezen en dit is veel toegankelijker. En hiermee ga je echt aan de slag! Ik ben heel blij dat ik heb meegedaan. Veel wist ik wel, maar heb veel geleerd en inzichten gekregen.

Phemy 52 jaar

De cursus Eigengeluk heeft er bij mij voor gezorgd dat ik dichterbij mijn eigen gevoel blijf. Mijn verantwoordelijkheid neem voor mijn persoonlijke pad naar eigengeluk. Kleine en grote stappen heb ik gemaakt, met Steffie als inspirerende deskundige en enorm integere coach.

Niemand wordt er beter van als jij jezelf wegcijfert!
Niemand heeft er last van als jij in je bed ligt te pieken.
Behalve jij zelf!

Ik ben ervan overtuigd dat jij je eigen geluk kunt creëren.
Ja, jij!

Dus wake up en ga met mij het avontuur aan
De zoektocht naar je zelf

Naar de patronen die je tegenhouden om te doen wat jij wilt
Die patronen ombuigen
Om echt te doen wat jij te doen hebt!

Eigengeluk groepsfoto

Eigengeluk

10 weken gaan we samen aan de slag om jouw mooiste leven te creëren. Dit zit er allemaal bij:

 • 3 modules met 10 videolessen
 • Iedere week een werkboek vol met oefeningen
 • Wekelijkse contactmomenten
 • Een buddy voor het leven
 • 5 live groepscoaching sessies van 1,5 uur
 • Levenslang toegang tot de online community met like-minded vrouwen
 • Een live dag in Haarlem op 3 juli 2021
Radjnie
Radjnie 34 jaar

Op 7 januari 2019 ben ik begonnen met het online programma Eigengeluk. Ik ben blij dat ik heb deelgenomen aan haar programma en wat heb ik veel geleerd in deze weken! Je leert niet alleen enorm veel over jezelf, maar ook hoe je je gedrag positief kan ‘beïnvloeden’ naar de buitenwereld terwijl je dicht bij je ware ik blijft. Wie die ware ik is leer je vanuit het programma. De persoonlijke ontwikkeling die ik heb doorgemaakt is groot kan ik je vertellen!

Madelon

Ik ben verrast dat je in zo’n korte tijd, zulke grote stappen kunt zetten en zo’n grote verandering te weeg kan brengen. De cursus vond ik heel leerzaam en verrijkend. Mijn man vindt dat ik een stuk bewuster, attenter en meer aanwezig ben en dat ik meer over dingen praat. De intenties die we hebben gesteld heb ik veel aangehad en ook de diepgang die ik nu vind in de gesprekken met mensen door de dingen die we hebben geleerd vind ik heel fijn. Ook door dingen eerlijk zeggen en de manier waarop je het zegt. Bijvoorbeeld als iemand vraagt of je een kopje koffie wilt drinken en je hebt vandaag geen zin: dan zeg je dan zeg ik nu eerlijk: ‘vandaag even niet, misschien een andere keer’. Het voelt heerlijk om zo eerlijk te kunnen zijn. De live dag was ook heel bijzonder en mooi om te zien wat een stappen iedereen heeft gemaakt in het programma en de mooie mission statements die eruit zijn gekomen.

Saskia 32 jaar

Ik doe dit programma nu ik best lekker in mijn vel zit, tevreden ben. Heb dus daarom getwijfeld van moet ik nu nog wel meedoen? Maak ik dan geen slapende honden wakker en precies toen kwam ik er door de cursus achter dat ik pas ga nadenken over hoe het met me gaat als ik het druk heb, stress of overwerkt ben. Ik denk niet na hoe goed het met me gaat en hoe ik dat vast kan houden. Een onwijs mooie les die ik nu al geleerd heb van Steffie. De meditatie gaat met vallen en opstaan en daar heb ik echt een soort haat-liefde relatie mee. Met name haat haha, maar als het lukt en ik doe het voor het slapen val ik in een diepe slaap vaak ervan. Hierdoor merk ik dat het voor mij en mijn hoofd echt goed is! Ik vind je cursus heel persoonlijk, je bent zo positief, dat steekt aan! Het is superleuk dat je vooraf aan de cursus een kaartje stuurde. De werkboeken vind ik een genot om te lezen, ik ben er heel gek op als de vormgeving gewoon gaaf gedaan is en dat vind ik dat je echt gedaan hebt.

Lotte
Lotte 40 jaar

10 weken geleden ben ik samen met Steffie en de lieve andere deelneemsters aan een soul searching reis begonnen. In de verbinding met Steffie en deze lieve vrouwen heb ik zoveel meer over mezelf geleerd dan ik vooraf had gedacht. Met haar liefdevolle maar doeltreffende methodes weet Steffie een programma neer te zetten waarmee je jezelf tegenkomt, lief gaat hebben en positiever in het leven komt te staan. Ik gun dit waardevolle programma iedere vrouw want dit is zo’n cadeautje voor jezelf!

Henny
Henny 58 jaar

Ik vind Steffie erg prettig, enthousiast overkomen op de video’s. Ik vind haar uitleg erg menselijk en duidelijk. Ze geeft lekkere huis, tuin en keuken voorbeelden en dat bedoel ik positief. Door haar online programma sta ik meer stil bij dagelijkse dingen. Ik vind het heerlijk om te wandelen en zo de dag te evalueren. Ik zie en voel het niet als een obsessie. Als ik geen zin of tijd heb, dan niet. Geforceerd heeft het toch geen zin. In de praktijk merkte ik dat ik bijvoorbeeld normaal zou balen van een verkeerssituatie en nu dacht, ik kan me druk maken, maar wat schiet dat op? Iemand die bot reageerde, meer zijn probleem. Ik relativeer meer denk ik. Verder vind ik de opdrachten erg leuk! Stil staan bij de gelukspoppetjes vind ik een grandioos idee! Ben ook heel benieuwd, hoe ik zal reageren op de brief na een jaar.

Ellen
Ellen 31 jaar

Eigengeluk is een ontzettend hulpvol en duidelijk programma ontwikkeld door de altijd inspirerende en energieke Steffie. Met heldere opdrachten leer je hoe je gedachten te trainen zijn, eigenlijk net zoals je lichaam. En hoe fijn is het om dat te merken! Dat je jezelf kunt helpen en ontwikkelen door bepaalde oefeningen te doen. Steffie geeft je echt dat duwtje in de rug en geeft inzichten die heel waardevol zijn. Ik heb vooral veel gehad aan de meditaties en de opdracht om elke dag een mindset voor jezelf te bepalen. Geweldig! Ook je kernwaardes voor jezelf op een rijtje te zetten is super zinvol. Persoonlijke ontwikkeling heb ik echt ontdekt door dit programma en ik gun dat iedereen! Steffie bedankt!