Back icon

About me.

Mijn verhaal:

De afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat ik nooit echt heb geweten (of gekozen, het is maar net hoe je het bekijkt) wat ik wil. Ik leefde vooral naar de verwachtingen van anderen. In mijn basisschooltijd heb ik op niveau geturnd en na de basisschool wilde ik ook het hoogst haalbare doen. Mijn vwo halen en het liefst met een 8.0 gemiddeld, zodat ik ingeloot zou worden voor Geneeskunde. Dat lukte niet en ik ging Bewegingswetenschappen studeren op de universiteit. Ik weet nog heel goed dat ik tegen mijn moeder zei:

Ik denk dat ik mijn hele leven blijf leren en studeren, dus het maakt nu niet zoveel uit wat ik kies

En ik had gelijk: ik ben altijd blijven leren. Bewegingswetenschappen, dat was een moeilijke, uitdagende studie en lag in lijn met mijn talent voor exacte vakken. Eigenlijk heb ik me daar nooit op mijn plek gevoeld. Maar waar je aan begint maak je af toch? Tijdens mijn studie ben ik al gaan werken als coach in loondienst. Vervolgens werd ik daar ook manager van een groep vrouwen. De meeste waren een stuk ouder dan ik. Ik was toen 24 jaar.

Steffie Meditatie

Toen liep ik volledig vast. De patronen die ik had opgedaan werkte niet meer. De pleaser en de perfectionist stonden mij in de weg. Het lukte me niet te doen, te zeggen, te zijn en te doen wat ìk wilde. Ik ging malen, situaties eindeloos herhalen in mijn hoofd. Ik werd er gek van.

Toen kwam ik in aanraking met meditatie, persoonlijke ontwikkeling en begon ik mijn eerste cursus over persoonlijk leiderschap. Er ging een wereld voor me open... Op dat moment besloot ik drie dingen:

1. Ik wil uit mijn hoofd, in mijn leven
Ik leerde hoe ik mijn gedachten kan kiezen en vervolgens mijn gevoelens, woorden en acties. En daarmee dus mijn eigen leven kan creëren, zoals ìk dat wil! Ik stond versteld.

2. Ik blijf altijd leren
Ik wilde alles weten en persoonlijke ontwikkeling werd mijn hoogste goed. Hoe meer ik over mezelf leerde, hoe gelukkiger ik werd.

3. Dit ga ik doorgeven
Al deze kennis is gewoon beschikbaar! Waarom leren we dat niet op school? Waarom weet niet iedereen dit? Mijn missie was geboren!

Dit is inmiddels 10 jaar geleden en het is deels gelukt. Ik heb inmiddels tientallen cursussen en opleidingen gevolgd, zo'n 100 boeken gelezen en tienduizenden euro’s uitgegeven aan persoonlijke ontwikkeling en ik blijf leren. Wat niet is gelukt: helemaal mijn hart volgen en ontdekken wat ìk wil. 3 jaar geleden begon ik als ondernemer. Mijn werk daagde me niet meer uit en ik wilde voor mezelf begonnen. Ik startte als personal trainer. Met mijn kennis als Bewegingswetenschapper deed ik bij Chivo de beste opleiding tot personal trainer. En het klopte: ik kon al mijn kennis en kunde hierin kwijt en ik was er goed in. Mijn bedrijf liep vanaf het eerste moment goed. Wat wil je nog meer? Ik voelde het niet! Na een paar maanden wist ik al: dit is niet waar ik gelukkig van word en voldoening uit haal. Maar wat dan wel?

Ik kwam erachter:

  • Dat ik niet echt in verbinding leefde met wie ik werkelijk was
  • Dat ik vooral leefde naar de verwachtingen van anderen leefde
  • Dat ik meer met anderen bezig was dan dat ik zelf op zoek ging naar wat ik echt wilde en belangrijk vond.
  • Dat ik goed gevonden wilde worden in mijn werk en dat erkenning en waardering krijgen mijn grootste drijfveer was.
Steffie van den Dries

Je begrijpt dat dit een bodemloze put is en niet iets was waar ik gelukkig van zou worden. Als je mij vroeg: wat vind je leuk om te doen op je vrije dag? Waar word jij nou echt blij van? Ik wist het niet. Alsof er een waas overheen lag van alles wat ik van mezelf moest en wilde presteren. Het was genoeg. Nu was het tijd voor mij! Ik ging mijn hart volgen. In kleine en in grote dingen. Ik stop met dingen die me geen fijn gevoel gaven en ik begon steeds meer dingen te doen waar mijn hart van gaat dansen. Ik heb veel dingen geprobeerd en er is ook veel mislukt. Mijn pad werd steeds duidelijker.

Ik ging mijn hart volgen, mijn gedachten onderzoeken en mijn overtuigingen aanpakken!

Nu ben ik hier, met hetgeen wat ik het allerliefste doe. Ik coach vrouwen om te ontdekken wat ze willen. Ik zet alles in wat ik heb geleerd en heb een mooi model ontwikkeld. Ieder mens is uniek en jouw zoektocht dus ook. Laat mij je helpen om antwoorden te vinden op jouw vragen.